Michal “Mrozzy” Petrák

Petrák MichalAhoj, má první brigáda i práce byla za barem jedné příjemné hospůdky v Hradci, kde jsem poznal většinu svých přátel. Od prvních večerů s Poezií červenou, hraním na kytaru a věčným klábosením jsem si toto město zamiloval. Po několika letech jsem si řekl, že je dobrý nápad vrátit se do Prahy, kde jsem teprve zjistil, co znamená dělat “zrcadlo”, tedy barovou inventuru, na vlastní kůži - peklo. (Jóo, byl jsem i nějakou dobu v call centru - pravé peklo:) ).

V tu chvíli jsem si uvědomil, že musím vymyslet způsob, jak to celý zjednodušit. Jinak každá vyvedená párty za barem pro mě bude končit až v ranních hodinách. Pořízení váhy byla první věc, která mě napadla, nicméně dál jsem se začal zajímat, jak dlouho ostatním barmanům inventury trvají. Většinou všichni odpovídali stejně - no… dlouho.

Po ročním pobytu v Praze jsem se opět vrátil do Hradce, kde jsme začali s Tomášem řešit, jak by se dal ušetřit čas barmanů. Výsledkem jsou tyto stránky dostupné pro každého, budeme rádi za vaše připomínky a zpětnou vazbu.

Tady mám na starosti hlavně databázi lahví a zavádění Pub Innu do hospod a restaurací. Pokud tedy chcete Pub Inn používat i ve Vaší provozovně, ale nějaké lahve Vám v databázi chybí, nebo nesedí. Případně chcete pomoci se zavedením služby a proškolením personálu v jejím používání neváhejte mě kontaktovat.

petrak@pubinn.cz

tel.: 728 423 322

Tomáš “Vertol” Divecký

Divecký TomášZa bar jsem postavil už v patnácti. O tři roky později jsem zjistil, že inženýr aplikovaný informatiky ze mě nebude, tak jsem vzal práci barmana v nonstopu Brně. Vyzkoušel jsem si 24hodinový směny každý třetí den včetně inventury a počítaní tržby po celým dni. Možná i proto jsem se po půl roce rozhodl stát námořníkem. Odjel jsem tedy do Francie, kde mě neodradilo spaní pod mostem, zařízení pro lidi bez domova, pokoj s hromadou dělníků z celého světa, kámoš, kterej se na mě vykašlal, ani to, že mě uprostřed Marseille okradli o všechny finance. Nakonec mě dostala máma, která mi napsala, že brácha hraje na moji kytaru a myslí si, že mu chybím. Celý den jsem pak seděl a koukal do moře, kam jsem se chtěl vydat. Tři dny na to jsem byl zpátky v ČR s tím, že štěstí najdu na horách jako lyžařský instruktor. Začal jsem v Harrachově, práce super, ale nebyl jsem si jistý, jestli mě to uživí, tak jsem vzal ještě výpomoc jako číšník v místním hotelu.

Po nabité sezóně jsem se přesunul do Prahy a začal vydělávat ve finančním sektoru. Ačkoliv jsem se vypracoval až na pozici produktového ředitele, tato zkušenost mě upřímně stála vztah a psychické i fyzické zdraví. Tímto chci taky poděkovat kamarádce, která se o mě v tuhle dobu postarala a další dva měsíce se mi věnovala.

Rád jsem se vrátil k barmanství, kde mi byl nabídnut post provozního baru, doma, v Hradci Králové. S Michalem se známe už léta, on měl nápad, já peníze, tak jsme to dali dohromady.

Vím, že práce za barem je náročná, tak doufám, že Pub Inn ti ji aspoň trochu usnadní.

Pro Pub Inn jsem hlavně zodpovědný za jednání a spolupráci s obchodními partnery. Pokud tedy máte zájem navázat s námi spolupráci obracejte se na mě.

divecky@pubinn.cz

tel.: 602 789 219